תהליך העבודה

היצירה של כלי מתחילה עם החומר. אני לוקחת גוש חומר גדול, גולמי, ומתחילה לעבד אותו, ללוש אותו, לרכך אותו ולהכין אותו לשלב של העיצוב.  זה הוא שלב יצירת הקשר הראשוני עם החומר, המגע הראשוני.

כאשר החומר מוכן , הרכות והגמישות שלו בדיוק נכונות, אני ניגשת לאובניים.  אני מתחילה לעבוד ומתוך החומר עצמו אני מקבלת השראה ליצירה, אשר נולדת מתוך הדיאלוג המתקיים ביני לבין החומר. אני אוהבת את העבודה על האובניים, לראות ולהתפעם כל פעם מחדש מהיופי שבתהליך היצירה, בדרך שבה מתוך גוש של חומר מתפתח כלי.

כאשר הכלי מוכן, מגיע הרגע לעטר ולצבוע אותו. את ההשראה לעיטורים אני שואבת ממקורות שונים: אומנות אפריקאית, הטבע סביבי, אומנות דרום אמריקאית, הטקסטורה של חומרים שונים בסביבה הטבעית שלי, חותמות שונות שאספתי ממקומות שונים בעולם, ולמעשה – כל דבר שמעניין אותי.  גם ריח טוב יכול להוות לתוך החומר, ולא רק לקשט על פני השטח. בזכות החריטות, הכלים שאני יוצרת הם כלים עם חומר רב ועם נוכחות בולטת.

השלב האחרון ביצירה – צביעה.  הצבע הוא שנותן לכלי את הייחוד שלו ואת האופי שלו. הצבע הוא הדבר הראשון שהעין שלנו קולטת מהכלי, ולכן הוא חשוב ביותר.  בגלל החשיבות של הצבע, אני מקפידה להכין את כל הצבעים שלי בעצמי. כל צבע הוא תירכובת של חומרים, מדודים בדיוק רב מאוד, המיועדים להפיק בדיוק גוון מסוים אותו אני מחפשת. הצבעים איתם אני עובדת הם כולם באיכות הטובה ביותר, ואינם רעילים כי חשוב לי שהכלים שלי יהיו חלק מחיי היום יום. אני במיוחד אוהבת צבעים שמזכירים צבעים בטבע – גוונים של כחול וירוק, גווני אדמה למיניהם, אדומים כמו האש , צהוב כמו זעפרן.הכלי הסופי, לאחר שריפה בטמפרטורה גבוהה (שעושה את הכלי עמיד במיוחד), הוא שילוב הרמוני של  חומר, צורה, קישוט וצבע. הכל משתלב לכלי שהוא גם יפה וגם שימושי ומשתלב בטבעיות בחיינו.